Ekologisk potatis

2015 var första året för oss i Paradisdalen och vi gjorde en provodling av potatis. Skörden blev bra men framförallt så var den ekologiskt odlade potatisen den godaste vi nånsin smakat! Då det var mycket arbete med potatisen och när vi inte har maskiner eller tillräckliga lagringsutrymmen för den produktionen, så har vi i år (2016)valt att minska produktionen och i samarbete med Naturkompetens fortsätta odla, men bara till direktförsäljning under hösten.

2017 är det Naturkompetens som ensam ansvarar för potatisodlingen i Paradisdalen. Nya sorter är Connect, Maestro och Portland Javelin. Ni kan köpa potatis direkt på gården i lösvikt eller packade påsar. Tyvärr blev tillgången på potatis begränsad i år då större delen av skörden blev kvar i marken pga det myckna regnandet.

2018 så odlar vi i egen regi igen och bara så mycket att det ska finnas till försäljning under skördemarknaden 15-16 September

2019 gör vi som ifjol. Connect kommer att finnas till försäljning under Skördemarknaden, blir det ett överskott säljer vi resten genom REKO Hudiksvall och REKO Delsbo. REKO är en Facebookbaserad försäljningskanal där kunden beställer direkt av producenten, betalar i förskott och hämtar varorna på ett utlämningsställe, I Delsbo på lilla parkeringen mittemot Hemköp och i HUdiksvall på parkeringen bakom ICA Träffpukten. Kolla upp detta på FB!

2020 Då vi flera år i rad har haft problem med för mycket regn då det varit dags för upptagning av potatisen så avslutar vi våra försök som potatisodlare!