Hallon

2017 planterade vi 300 st hallonplant med förhoppningen att många vill ha tillgång till självplock av ekologiska hallon.

2018 var det så dags för första skörd och det blev två fantastiska veckor med brådmogna bär i den ovanliga sommarvärmen.

2019 Vi planterar ytterligare 300 plant av samma sort, Glen Ample, då efterfrågan är stor. Vi skördade ännu mera än fjolåret och listan av intresserad självplockare var lång. Denna sommar var ju mera normal med sol/regn /värme så skörden blev mera utdragen, bären mognade i långsammare takt och vi behövde inte stressa lika för att rädda bären. De bär vi plockar själva säljer vi frysta vid REKOutlämningar i Delsbo och Hudiksvall, en försäljningskanal på Facebook. Kolla upp det! Passar det bättre så ring 0706 580787 och boka.

2020 Nu ligger vi i startgroparna för att skörda hallon (15/7) Om allt går bra så ser det ut att bli en fantastisk skörd, man vet ju aldrig med en väderberoende verksamhet. Ni kan redan nu smsa till 07256 20787 ert mobilnummer och ordet HALLON så blir ni med på kölistan för självplock. Jag ringer då i turordning till Er på listan när det är dags att plocka. Passar inte dagen, erbjuder jag ett nytt tillfälle innan listan rullar vidare.

2021 så är det snart dags igen. Fjolåret gav de största skördarna hittills och det ser väldigt bra ut i år också. I år kommer jag att meddela på Facebook dagen innan plockning och man får då ringa och boka eller helt enkelt chansa på att det finns bär kvar när man dyker upp oanmäld. Pris 100:-/ kg Spontanplockning löser vi med att hinkar finns att köpa på plats! Låt barnen stanna hemma eller ha leksällskap utanför området med hallon. Buskarna är ganska sköra och bör hanteras varsamt.

2022 I år går vi tillbaka till systemet med att smsa till 07256 20787 ordet Hallon och ert namn så kommer man med på kölistan. Jag ringer då i turordning till Er på listan när det är dags att plocka. Passar inte dagen, erbjuder jag ett nytt tillfälle innan listan rullar vidare. Vi börjar plocka måndag 25/7 men  det finns inte så mycket moget än. Vi håller tummarna för bra hallonväder, det räcker med regn nu…